Ağız kokusunu ve Kötü Nefes Kokusunu Gidermek

Ağız kokusu biz bayanlar için gerçekten bir kabus gibi.Düşünsenize eşinizle veya flörtünüzle berabersiniz ve yüz yüze konuşuyorsunuz, erkek arkadaşınız bir anda yüzünü çevirmeye başlıyor,yada romantik bir ortamda tam öpüşmek üzeresiniz ki,oda ne işte o iğrenç koku partnerinizi sizden bir anda uzaklaştırıyor.İşte ortamın bütün romantikliği ve büyüsü bozuldu.Hiç kimse bir buluşma öncesi bunları düşünmek bile istemez.

Sevgili bayanlar ağzınızın koku yaptığını siz bilemezsiniz,Çünkü size doğal gelebilir.Bunu ancak ağzınızı yakından koklayan bir yani nefesinizi koklayan birisi bilebilir.Ağız kokusunun pek çok nedeni olabilir.Diş çürükleri başta olmak üzere,mide ve karaciğer rahatsızlıkları,bademcik iltihabı gibi rahatsızlıklara bağlı ağız kokusu oluşabileceği gibi soğan sarımsak yenmesi veya sigara içilmesi de ağız kokusuna yol açabilir.

İşte bu istenmeyen kötü nefes kokularından kurtulmak isterseniz öncelikle ağzınızı ve dişlerinizi ferahlatıcı bir diş macunu ile fırçalamalısınız.Piyasa da ağız kokusu giderici pek çok ürün bulunmaktadır,bunlardan temin edebilirsiniz.Yok ben doğal yöntemlerle ağız kokusundan kurtulacağım derseniz,size ağız ve nefes kokusuna iyi gelen ve bu kokuları gideren bazı şifalı bitkiler önerebilirim.

Ağız ve nefes kokusuna iyi gelen en ünlü bitki türü Karanfildir.Karanfil bu konuda o kadar ünlüdür ki lokantaların gözdesidir.Lokantalar müşterilerine yemek sonrası ağız kokusunu giderici karanfil ikram ederler.Ağız kokusunu gidermek için soğan ve benzeri gıdalar yendikten sonra bir adet karanfil ağızda çiğnenebilir.Naneli sakız çiğnenirse ağız kokusunu önler.Kötü nefes kokusu için 250 gr. bal,5 gr. çörekotu,5 gr.anason karıştırılıp macun haline getirilip bundan günde bir çorba kaşığı tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder