CİNSEL İLİŞKİDE HİJYEN ÖNEMLİ


Akşam eşiniz veya sevgilinizle güzel bir ilişki yaşamak istediğinizi düşünüyorsunuz,partneriniz çok güzel bir kadın ön sevişme falan derken sıra birleşmeye geliyor,fakat oda ne! partnerinizden iğrenç kokular geliyor.Bir anda kendinizi lağım çukuruna düşmüş gibi hissediyorsunuz,o anda tüm hislerinizi kaybediyorsunuz,devam etseniz bile tekrar o partner ile birlikte olmak istemiyorsunuz.

Kadın olsun erkek olsun bunların başınıza gelmesini istemiyorsanız mutlaka ilişki öncesi genital bölgenizin temizliğini yapın.Aşağıda yazılı kurallara uyarak bu kabustan kurtulabilirsiniz

Kişi, tuvaletini yapıp bitirdikten sonra vajina önce tuvalet kâğıdı ile silmeli, sonra bol su ile yıkayıp tuvalet kâğıdı ya da özel bezle kurulamalıdır. Tuvalet yapma işlemi bittikten sonra genital bölge tuvalet kâğıdı ile önden arkaya doğru temizlenmeli, sonra su ile, yıkanıp kurulanmalıdır. Tuvaletten çıktıktan sonra eller kesinlikle bol suyla sabunlanmalıdır.

En az haftada bir kez genital bölge epilasyon ve benzeri yöntemlerle kıllardan arındırılmalıdır.Kılların temizlenmemesi bakterilerin çoğalmasını sağlayarak hastalıklara yol açar.


Kadınların regl (ay hâli) dönemlerinde vajina temizliğine özel bir önem vermeleri gerekir. Bu dönemde özel petler ya da temiz bezler kullanılmalıdır. Bez kullanılıyorsa bu bezler mutlaka kaynatılarak yıkanmalı, sonra da ütülenerek kullanıma hazır şekilde saklanmalıdır.


Cinsel ilişki öncesi çiftler mutlaka duş almalı bu mümkün değilse sabunlu ılık su ile genital bölgeyi iyice yıkamalıdır.Mutlu bir birliktelik için lütfen cinsel ilişki öncesi hijyene önem verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder