Damarların daralmasıdır.Yağların damar duvarlarına birikmesi ve kalsiyumun çökmesi sonucu damar içinde plaklar oluşur.Damarlar daralır ve sonuçta tıkanabiir.Genetik etkisi vardır.Şeker meyvelerden alınmalıdır.Posalar kalori alımını azaltır.Posalı yiyecekler kan yağını azaltır.Alkol,şişmanlama ve yüksek tansiyon riskini artırır.Tuz damar sertliğini ve yüksek tansiyonu tetikler.Yağdan alınacak kalori azaltılmalıdır.
Sarımsak ve Limon kürü :30 diş soyulmuş sarımsak ve 5 adet soyulmuş limon küçük parçalara dilinir ve ikisi mikserde karıştırılır.Püre haline gelen karışım tencerede bir defa kaynayınca ocaktan indirilir.Sonra süzgeçten geçirilir.Suyu bir şişeye konur ve buzdolabında saklanır.
Bu sudan her gün 1 bardak içilir.Yemekten önce veya sonra içilebilir.Geceleri yatarken içmek daha faydalı olabilir.3 haftalık bir kürden sonra 1 hafta ara verip tekrar ikinci 3 hafta içilir.Bu kür her yıl tekrarlanırsa faydası vardır.Haşlandığı için sarımsağın kendine has kokusundan kimse etkilenmez.1 kg limon sıkılır,1 sürahi üstü su ile doldurulur içine 40-50 diş sarımsak konur buzdolabında 1 hafta konur.Sonra ezilir ve tülbentten suyu çıkarılır.Suyu sabahları yarım fincan içilir.Bu bir defa yapılır.
Soğan faydalıdır.
Şahtere damar sertliği için faydalıdır.
Turp damar sertliğine faydalıdır.
Turunç damar tıkanıklığı için suyu içilir.
Kuru üzüm damar sertliğine iyi gelir.
Tavşan kirazı damar sertliğine faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder