MİDE ÜLSERİ VE GASTRİT İÇİN BİTKİSEL KÜR

mide ülseri için şifalı bitkiler,gastrit için şifalı bitkiler,sindirim sistemine yararlı bitkiler,bağırsak problemleri için yararlı bitkiler,hazımsızlığa iyi gelen bitkiler.

Kullanıldığı yerler: Mide-bağırsak bölgesinde kramp şeklinde şikayetlerle görülen mide kaygan dokusundaki ( Mukoza) iltihaplanmalarda (akut ve kronik gastrit) kullanılır.

Etkileri: İltihaplanmayı önler, yaraların iyileşmesini hızlandırır, mide ülserinin iyileşmesini çabuklaştırır ve kramp gidericidir

Kullanılmaması gereken haller: Hamilelik ve emzirme döneminde, karaciğerdeki safra sistemi hastalıkları, karaciğer sirozu, potasyum yetersizliği, ağır böbrek yetersizliği halinde kullanılmamalıdır.

İstenmeyen Etkileri: Günlük 100 mg glycyrrhizin’e kadar kullanımda yok.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Tuz kaybına neden olan idrar artırıcı ilaçlar potasyum kaybını artırır. Potasyum kaybıyla digitalisglikosidlere hassasiyet artar.

Kullanım miktarı: Meyankökü, Bahçenanesi yaprağı ve Papatya çiçeği ilgili bölümlerinde belirtilen her birisinin günlük kullanım miktarlarının % 50-75 ‘i kadarı birlikte kullanılır.

Örnek bir karışım şöyle olabilir:

Meyankökü (kıyılmış) 40 gr

Bahçenanesi yaprağı (kıyılmış) 20 gr

Papatya çiçeği (kıyılmış) 40 gr

Kullanım şekli: 1 yemek kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa yemek aralarında içilir.

Kullanım süresi: Hekim tavsiyesi olmadan 4-6 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Kaynak:

Alman Kanunlarına Göre Düzenlenip İzin Verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder