PROSTAT TEDAVİSİNDE ŞİFALI BİTKİLER

prostat tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler,prostat nedir,prostatit tedavisi,prostat için bitkisel kür,iyi huylu prostat büyümesi,idrar yapmada zorlanma,idrarda çatallaşma,idrarda damlama gibi sorunlarınız için önerilen bitkilerle tedavi yöntemlerini aşağıda bulabilkirsiniz.

Prostat bezi idrar kesesinin hemen altında, idrar borusunu halka gibi saran, kestane büyüklüğünde bir organdır. Prostat bezi meni sıvısının üretiminde görev alır.

Erkeklerde 35 yaşından itibaren prostat bezi büyümeye başlar. Prostat bezi dışa doğru büyürse bir şikayete neden olmaz, içe doğru büyürse idrar borusuna basınç yapar. Bu iyi huylu büyümeye prostat büyümesi (Benigne prostata Hyperplasie - BPH) denir. Prostat büyümesinin kanserle hiçbir ilgisi yoktur, prostat kanseri şikayetlere neden olmaz, ancak düzenli yapılan muayenelerle başlangıç safhasında belirlenebilir.

60 yaşın üzerindeki erkeklerin yarısında, 80 yaşın üzerindeki erkeklerde ise % 90 oranında prostat büyümesi görülmektedir.

Prostat büyümesi 3 devre olarak incelenmektedir.

Erken dönemde (I. Devre) idrar yapmada zorlanma başlar. Gece ve gündüz sık sık tuvalete gidilir. İdrar kesesinde birikmiş olan idrarın boşaltılabilmesi için çok defa tuvalete gitmek gerekir.

İlerlemiş dönemde (II. Devre) idrar kesesindeki idrar tamamen boşaltılamaz, kalan idrar sürekli olarak tuvalet ihtiyacı hissettirir. Bu durum idrar yolları iltihaplanması ve idrar kesesi taşlarının büyümesi tehlikesini meydana getirir. Bu dönemde her 3 erkekten birisinde cinsel problemler görülür.

Son dönemde (III. devre) idrar kesesi dolu olmasına ve idrar yapma ihtiyacına rağmen idrar kesesi boşaltılamaz. İdrar kesesi fazla şişip esneyince şiddetli ağrılara neden olur. Bu durumda derhal hekime başvurmak gerekir.

Tedavi:

Prostat büyümesinde bitkisel ilaçlar tercih edilmektedir. Bitkisel ilaçların istenmeyen etkileri azdır, ayrıca tedavi giderleri de daha düşüktür.

Prostat büyümesi tedavi ile geri döndürülemez, ancak şikayetler hafifletilir.

Tedaviye destek olarak hareketsiz kalınmamalı düzenli ve devamlı olarak vücut hareketi sağlanmalıdır. İçki içilmemeli, soğukta kalınmamalı, soğuk içecekler içmemelidir. Sıcak ortam idrar yapmayı kolaylaştırır. Düzenli olarak tuvalete gidilmeli, tuvalette fazla kalınmamalı, zorlanmamalıdır, kabızlık varsa tedavi edilmelidir.

Önemli bir destek tedavi de çörekotu ile sağlanmaktadır. Çörekotu vücut sıvılarının dokularda akışkanlığını dengeleyerek prostat büyümesinde şikayetlerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:

Cüce palmiye meyvesi: 1-2 gr tohum dövülür veya öğütülür, biraz su ile içilir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır. Isırgan otu kökü ve kabak çekirdeği ile birlikte kullanılabilir. Uzun süreli tedaviye uygundur.

150 ml soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır.

Isırgan kökü: Dövülmüş veya öğütülmüş 1 çay kaşığı kök 150 ml soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. Prostatın başlangıç devresinde kullanılır, iltihaplanmaya karşı idrar yolarının yıkanmasını sağlar, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği ve buna bağlı vücutta su birikmesi ( Ödem) varsa kullanılmamalıdır.

Kabak çekirdeği: Günlük ortalama kullanım miktarı 10 gr çekirdek içidir, bu miktar günde 3 defada çiğneyerek yenir veya iyice dövülerek su ile içilir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır.

Çörekotu: Günde 15 gr çörekotu 2 veya 3 defada öğütülerek bekletmeden aç karnına yenir. Öğütülmüş çörekotu 2 yemek kaşığı çorba ile veya rendelenmiş elma ile karıştırılarak yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından 1 haftalık çörekotu kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin ve pekmeze ( 100 gr çörekotu, 150 gr pekmez, 250 gr tahin) karıştırıp aç karnına 1 yemek kaşığı karışımdan yiyebilirler. Tedaviye şikayetler azalana kadar devam edilir, sürekli olarak kullanılması tercih edilmelidir, sarımsakla birlikte yendiğinde bağışıklık sistemini dengeleyerek iltihaplanmanın oluşmasını da ( Prostatit) önler. Sarımsak her defasında 1 diş ( 1 gr) olmak üzere günde 3-4 diş yenir, uygulamaya 2-3 ay devam edilir. Sarımsak havanda dövüldükten sonra, havanda 4-5 dakika bekletilir, yemeğe veya yoğurda katılarak ana öğünlerde yenir.

Not: Hazır öğütülmüş olarak satılan çörekotu kesinlikle yenmemelidir, çok zararlıdır.

Kaynaklar:1- Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

1 yorum:

  1. Bende sürekli idrarda çatallaşma var.ayrıca idrarım damla damla geliyor,yani idrarımda yeterli tazyik olmuyor.acaba ben prostat mı oldum şimdi.

    YanıtlaSil