Kadınlarda Vajina ve Rahim Yokluğu

Geçenlerde bir arkadaşımın kızını adet görmediği için doktora götürmüşler,muayene sonucu kızın vajinasının olmadığı söylenmiş.Ben de böyle bir şeyi ilk defa duyduğum için internette bu konu ile ilgili araştırma yaptım ve gerçekten doğru olduğunu,bazı kadınların vajinasız olarak doğduğunu ve yapılan ameliyatla normale dönebildiğini öğrendim.Fakat her ne kadar ameliyatı yapılsa da çocuk konusunda pek umut olmadığı söyleniyor.


Bazı kadınlar vajinasız ya da rahimsiz olarak doğarlar. Bunlar ayrı ayrı olabilirlerse de, genellikle vajinanın yokluğu rahimin de yokluğu demektir. Buna karşın yumurtalıklar genellikle normaldir ve cinsel karakteristikler normal olarak gelişir.
Kadınlar genellikle böyle bir sorunları bulunduğunu bilmezler. Ya cinsel ilişkiye teşebbüs edince, gerçek bir girişin bulunmadığını farkederler ya da ayhali görmeyince doktora başvurduklarında durum ortaya çıkar.

Bu bozukluk kalıtımla ilgili olmayıp, çoğunlukla gebelik sırasında annenin geçirdiği bir hastalıktan ya da aldığı ilaçlardan olur.
Kadının vajinası yoksa ki, bu durum kendi kendine yapılan yoklama sırasında fark edilebilir, doktor onun kromozomlarını muayene edip normal olup olmadığına bakmalıdır. Göbekten periskopu sokup laparoskopi yaparak, rahim ve yumurtalıkların mevcut ve normal olup olmadıklarına da bakmalıdır.

Rahim de, yumurtalıklar da varsa (ki böyle durumlarda ender olarak bulunur), erkekten kadına cinsiyet değiştirme ameliyatlarında uygulanan plastik cerrahi teknikleriyle bir vajina yapılabilir. Bu ameliyatta bir tünel yapılır, sonra kalçanın iç tarafından alman bir deri parçasıyla örtülür. Temasından kokusuna kadar, gerçek bir vajinanın bütün özellikleri yaratılmış olur. Bu deri parçası sinir dokusunun hemen üstüne dikildiği için duygu noksanlığı olmaz ve orgazm da tümüyle normal olur. Bu işlem rahim ve yumurtalıklar bulunmadığı takdirde bile yapılabilir, fakat o zaman gebelik mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder